CRM aanbieders Nederland

door | sep 18, 2012 | CRM

Welk CRM systeem is geschikt voor mijn bedrijf?

Bij welke CRM aanbieder kan je het beste terecht? Dit is niet echt een vraag waar je een direct antwoord op kan geven. Is er sprake van 100.000 gebruikers verspreid over de hele wereld dan is het raadzaam om eens naar een Salesforce.com of een Oracle oplossing te kijken. Ben je op zoek naar een uitgebreide digitale Rolodex om relaties in te beheren dan komt een Davilex of een Logivert al snel om de hoek kijken. De beide uiteinden in het CRM spectrum hebben we hier ongeveer wel mee gehad.

Vragen

De CRM software moet als een handschoen om het bedrijf passen dus moet de CRM oplossing een afspiegeling zijn van de bedrijfsprocessen. In welke branche is het bedrijf werkzaam? Hoeveel medewerkers? Moet er een koppeling met het backoffice systeem komen? Op welk besturingssysteem moet het draaien? Wat voor servers zijn er nodig? Is het de bedoeling dat er vanuit de Cloud gewerkt wordt? Hoe belangrijk is een koppeling met Microsoft Office? Wordt het voornamelijk op kantoor gebruikt of ook in de buitendienst? Is het belangrijk dat er branchespecifieke eigenschappen toegevoegd kunnen worden? Allemaal vragen die je vooraf moet stellen voordat je een passende CRM aanbieder kunt vinden.

Prijskaartje

Dit zijn nog maar een klein aantal vragen waar degene die op zoek is naar een goede CRM aanbieder antwoord op wil. En dan zijn we een hele belangrijke nog vergeten in de opsomming; het prijskaartje. Ook niet geheel onbelangrijk bij de keuze van de juiste CRM software en aanbieder want die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor het geld dat je aan de CRM oplossing gaat uitgeven wil je zo compleet mogelijk zijn. Dus niet een hele lage instapprijs waar voor alle extra’s geld op tafel moet komen. Opties waarvan je eigenlijk denkt dat ze standaard zijn maar waarvan al snel blijkt dat het een module is.

CRM, customer relationship management

“Gratis” CRM

Er zijn “gratis” oplossingen op de markt zoals SugarCRM of VTiger die het voordeel hebben dat ze qua software in principe kosteloos zijn. De verborgen kosten liggen in de installatie, het beheer, het onderhoud, de trainingen en de consultancy. Daarnaast ben je voor updates afhankelijk van de “community” en enkele gespecialiseerde bedrijven die de software onderhouden.

Abonnementsmodel

Bijna elke CRM provider, ook Archie CRM, heeft tegenwoordig een abonnementsmodel die veelal gekoppeld is aan het werken vanuit de Cloud. Geen omkijken meer naar backups, ingewikkelde installaties of het zelf verzorgen van de infrastructuur. Voor een vaste maandelijkse prijs wordt de CRM oplossing op een breed scala aan apparaten aangeboden. Van desktopcomputer tot laptop en van smartphone tot tablet.

Archie CRM

Naast onder andere Scope en Perfectview staat Archie Europe, de aanbieder van de Archie CRM software, bovenaan in de Nederlandse markt. Wilt u weten of Archie Europe de CRM aanbieder is die u zoekt dan kunt u altijd een live demo volgen of contact opnemen met de afdeling Sales.