Wat houdt online CRM precies in?

door | okt 4, 2016 | CRM

In CRM-land is online CRM inmiddels een veel besproken onderwerp. Maar wat is het precies? Wat zijn de mogelijkheden? En wat heeft het te maken met SaaS, de Cloud en hosting. Allereerst is online CRM niets anders dan het via internet benaderen van CRM-software. Je gaat naar een website en geeft vervolgens je gebruikersnaam en wachtwoord op. Zo krijg je toegang tot alle beschikbare gegevens in het CRM-systeem. Bij het benaderen van de CRM-gegevens via internet spreken we ook wel over cloud computing.

Voordeel online CRM

Het grote voordeel van online CRM is natuurlijk dat je overal kunt werken waar een internetverbinding is. Thuis, bij de klant, op een congres of in een hotel. En dit beperkt zich niet tot een pc. De CRM-gegevens zijn ook beschikbaar op bijvoorbeeld een iPad, iPhone of Samsung Galaxy.

Online CRM

Hosting van CRM software

Een andere benaming voor online software is webbased. Allereerst kan bij deze vorm van CRM de software geïnstalleerd worden op de server van het bedrijf. Maar de tweede mogelijkheid is dat de software extern wordt gehost bij bijvoorbeeld een hosting provider. Wordt de software echter gehost door de leverancier, dan heet dat SaaS (Software as a Service). Het grote voordeel bij het hosten van CRM software is dat je je niet druk hoeft te maken over back-ups en het up-to-date houden van je software. Dit gebeurt door de hosting provider (al dan niet de CRM-leverancier).

Functionaliteit online CRM

De functionaliteit van de CRM software blijft in alle gevallen hetzelfde. Zo kan je uiteraard basisfuncties verwachten als relatiebeheer, activiteiten, mail, correspondentie, salesregistratie en managementinformatie, maar ook extra modules. Ook heb je bij online CRM vaak de mogelijkheid je scherm naar eigen wens in te delen. Zo kan je je webversie zelf inrichten met bijvoorbeeld alleen activiteiten, mail en RSS-feeds.

Meer weten over de mogelijkheden van online CRM? Neem dan contact met ons op (archie@archie.nl of 0299-411800) of vraag een gratis online demo aan.