Relatiebeheer

door | jan 23, 2010 | CRM

Gedegen relatiebeheer maakt relaties tot ambassadeurs

Tevreden klanten behoren tot de belangrijkste kapitaalgoederen van een onderneming. Steeds meer organisaties onderkennen dat en zien de noodzaak om de relatie met bestaande klanten goed te onderhouden. Relatiebeheer vormt een belangrijk hulpmiddel want daarmee maak je van klanten relaties en van relaties ambassadeurs. Aandacht voor en interesse in mensen is essentieel.

Relatiebeheer is zeer lonend

De waarde die loyale klanten vertegenwoordigen is niet meteen terug te vinden op de balans van je bedrijf. Waar je het wel aan merkt zijn tevreden klanten die bereid zijn meer te betalen voor je producten en sneller nieuwe producten aanschaffen. Door mond-tot-mond reclame kunnen veel nieuwe klanten gewonnen worden wat bewijst dat customer loyalty zeer lonend is.

Het vergt 70% meer inspanning om een nieuwe klant te winnen, dan een bestaande klant te behouden. Het onderhouden van zakelijke vriendschappen en zeker ook het sluiten van nieuwe vraagt om een grondige, planmatige aanpak. Om relatiebeheer succesvol toe te passen moeten relaties in kaart worden gebracht en gerangschikt naar hun waarde en rol binnen het netwerk. Hierdoor kan er slagvaardig en op het juiste moment actie worden ondernomen. Dat lukt alleen als er snel volledige en actuele informatie beschikbaar is. De CRM software van Archie voorziet hierin.

Relatiebeheer

Het verschil met CRM

Wat is eigenlijk het grote verschil tussen relatiebeheer en CRM. Je kan relatiebeheer als de basis zien, waar CRM op voortborduurt. Dankzij een CRM beleidsstrategie en slimme software zijn er eenvoudig verbanden te ontdekken en kan er sneller op marketing- of verkoopkansen ingespeeld worden. Alles draait om de relatie, van pdf documenten tot offertes en social media uitingen. De centraal opgeslagen informatie is transparant en als de CRM gedachte goed wordt ingezet, dan wordt er effectiever en goedkoper gewerkt.

Meer weten over relatiebeheer, CRM en Archie CRM? Mail ons of vraag een gratis webinar aan, waarin je te zien krijgt wat CRM voor jouw onderneming kan betekenen.