Gemeente CRM

CRM voor afdeling Economische Zaken

” Gemeenten hebben informatiesystemen. Die met wisselend succes en los van elkaar functioneren. Ons streven is natuurlijk om dat te verbeteren.

De afdeling EZ van de gemeenten en dan weer specifiek de accountmanagers hebben veel  “klant” contactmomenten met vooral ondernemers. Dus een goed functionerend systeem is daarbij van groot belang. Een systeem dat vooral niet te ingewikkeld moet zijn.

Daarom zijn wij met de afdelingen en Archie in gesprek te gaan.
Archie heeft verschillende gemeenten, van klein tot groot, kunnen helpen aan een EZ-gericht CRM programma.”

Herman Timmermans – bestuursvoorzitter CLOK

Eén 360 graden beeld

Meerdere afdelingen hebben contact met één en dezelfde ondernemer. Wanneer die informatie op verschillende plekken wordt vastgelegd, heb je nooit inzicht in alle gegevens. Met Archie creëer je een 360 graden-beeld van iedere ondernemer in jouw gemeente. Zo kun je efficiënter en zaakgerichter omgaan met je relaties.

Relatienetwerken inzichtelijk

Ondernemers hebben veel contact met elkaar. Ze zijn actief in dezelfde branche, maken onderdeel uit van dezelfde ondernemersvereniging of zijn gehuisvest in hetzelfde bedrijfspand. Door deze relatienetwerken en de rol die iemand heeft in zo’n netwerk inzichtelijk te maken, kun je veel beter inspelen op de behoefte van ondernemers.

Inzicht uit data

Je hoort vaak: data is de nieuwe olie. De nieuwe brandstof voor processen. Archie bevat vele voorgeprogrammeerde dashboards met stuurinformatie. Je kunt daarnaast je eigen afdelingsgerichte en persoonsgerichte dashboards ontwikkelen, waarmee je direct ziet of jij en je afdeling op schema lopen om je doelstellingen te halen.

Altijd up-to-date

Je kunt Archie makkelijk via een API koppelen met andere software, bijvoorbeeld de Kamer van Koophandel of  de bedrijvendatabase van Company.Info. Zo houd je de database volledig automatisch up-to-date. Adreswijzigingen of verandering op directieniveau heb je meteen bij de hand. Ook kan je Archie via een API koppelen aan je eigen interne systemen, zoals e-mailmarketing software. 

Voordelen gebruikers:
pro-actief benaderen van ondernemers, gevens centraal te benaderen, eenvoudig mee te werken, vastleggen onderlinge connecties, beschikbaar op pc, tablet en smartphone.

Proactief werken

Je kunt wachten tot een bedrijf jou belt met een vraag, je kunt ook zelf proactief analyseren uit de ondernemersinformatie die je in Archie vastlegt. Deze contactmomenten zijn makkelijk reproduceerbaar. Zo weet je welke bedrijven behoefte hebben aan bepaalde informatie of diensten, bijvoorbeeld bij hun zoektocht naar een groter kantoor, of een kennismakingsgesprek doordat er een managementwisseling is geweest.

Gericht communiceren

Wil je de horeca informeren over een aangepast vergunningenbeleid? Met een druk op de knop selecteer je de adressen voor je e-mailing. Organiseer je een bijeenkomst of webinar over een specifiek thema? In een handomdraai nodig je de juiste mensen uit. Gericht communiceren met een boodschap op maat was nog nooit zo makkelijk.

Overal informatie bij de hand

Archie heeft een zeer gebruiksvriendelijke mobile app. Je scrollt makkelijk door data en menu’s en swipet als je achterliggende informatie wilt inzien. Een bezoekverslag spreek je gewoon in. Met de app ben je als accountmanager, werkmakelaar of handhaver van vergunningen ook onderweg op de hoogte en kom je goed geïnformeerd voor de dag.

Makkelijk voor IT

Archie is AVG-proof en laat zich makkelijk beheren. Of je nu gebruik maakt van onze veilige cloud omgeving (ISO27001 en NEN7501 gecertificeerd datacenter) of van een on-premise installatie.  Onze software heeft een certificaat security-assessment (pen- en hacktests). Archie kent makkelijke integratie met andere partijen, o.a. via API’s.

CRM voor duurzaam contact met ondernemers

Hou je markt in beeld

Een persoonlijk gesprek

Wil je weten wat Archie voor jouw organisatie kan betekenen? We laten het graag aan je zien door middel van een persoonlijk gesprek met Ruud Conijn.