Verkoper buitendienst mist CRM app

door | mrt 1, 2014 | CRM

Verkoper buitendienst mist CRM app

Verkopers in de buitendienst missen nogal eens actuele klantinformatie. Slechts 4,7 procent beschikt over toegang tot een CRM-app op hun smartphone of tablet (Computable, 2014).

Onderzoek

Hoewel verkopers in de buitendienst de meerwaarde van CRM en actuele klantinformatie wel inzien, beschikt slechts 4,7 procent over toegang tot een CRM-app. Zakelijke apps worden door de meerderheid van de ondervraagden gebruikt. Zo geeft 64,2 procent van de ondervraagden aan gebruik te maken van zakelijke apps. Aan Direct Research laten de respondenten weten wel behoefte te hebben aan een mobiele app, waarmee het CRM ook onderweg toegankelijk is. Ruim een kwart (27 procent) van de ondervraagden laat weten een CRM-app te missen.

Onderweg

Het resultaat is natuurlijk geen verrassing. Verkopers in de buitendienst zijn het grootste deel van de dag onderweg en maken graag en veelvuldig gebruik van hun smartphone. Het beperkte gebruik van CRM-apps zou volgens de onderzoekers te wijten zijn aan de beperkte beschikbaarheid van CRM-apps. Ook aan apps voor de registratie van uren en projectmanagement ontbreekt het volgens het onderzoek nogal eens.

Taak van de werkgever

Hoewel men het geen enkel probleem vindt om op de eigen smartphone zakelijke apps te installeren, geven de respondenten aan dat het uiteindelijk de verantwoordelijkheid van de werkgever is. Zo laat ruim 72 procent van de ondervraagden weten dat de werkgever de toegang tot dergelijke apps beschikbaar moet stellen en geeft 70 procent van de ondervraagden aan het geen enkel probleem te vinden om deze op de eigen smartphone te installeren. Kortom: genoeg kansen op het gebied van apps en Customer Relationship Management. Archie CRM is ook altijd onderweg beschikbaar met Archie CRM Smartphone.