Java updates voor EASE

De Archie module EASE, om uitgebreid te zoeken in Archie, maakt momenteel gebruik van de software Java (versie 8) van Oracle.

Oracle heeft besloten haar onderhoudsmodel per 1 januari 2019 voor Java updates te wijzigen. Dat betekent dat er vanaf 1 januari kosten zijn verbonden aan de updates van Java 8. Daarnaast zal Oracle echter ook ieder half jaar zorgen voor een Java versie die kosteloos kan worden geïnstalleerd.

Archie Europe zorgt ervoor dat de Archie EASE module, naast Java 8, ook compatible is met deze halfjaarlijkse Java updates (vanaf release Java 11). Als u voor Archie EASE gebruik wilt maken van deze kosteloze Java updates, zorg er dan voor dat u vanaf 1 januari 2019 in het vervolg de halfjaarlijkse Java updates installeert.

Meer informatie over Java vindt u hier: support roadmap Oracle