Systeembeheer

Als u uw Archie licentie wilt uitbreiden met meer gebruikers of met een extra module, dan kunt u een nieuw licentiebestand aanschaffen. Dit licentiebestand aeArchie.lic ontvangt u vervolgens via E-mail en moet u importeren in Archie Systeembeheer (aeAdmin.exe).

Eerst plaatst u het licentiebestand op uw computer. Let op: Plaats dit bestand niet in de Archie Clientdirectory zelf! Vervolgens start u aeAdmin.exe en gaat u naar het tabblad Licentie. Daar klikt u op import en selecteert het licentiebestand. Herstart aeAdmin zodat u daarna de gegevens van de extra gebruiker(s) en/of module(s) kunt instellen.

Archie Systeembeheer is een aparte applicatie waarmee u vele zaken kunt instellen die bepalend zijn voor het gebruik van Archie. Zo kunt u ondermeer:

- Archie gebruikers benoemen en autoriseren

- Vrije velden benoemen (Rubrieken)

- Systeeminstellingen (datumformaat, import/exportdirectory, laatst gebruikte volgnummers etc...

U kunt de applicatie starten door de toepassing “AeAdmin.exe” op te starten. Het toegangscontrolescherm lijkt op dat van Archie, rechtsonder ziet u echter de tekst Admin staan. Hierna dient u de gebruikersnaam en de toegangscode van Systeembeheer in te voeren. Als de code van Archie Systeembeheer sinds de installatie nog niet is gewijzigd dan raden wij u aan dat  wel te doen .

N.B. Als u de Protect+ module heeft aangeschaft kan ingelogd worden in Archie en in Archie Systeembeheer met de Windows credentials (inloggegevens). In dat geval moet elke Archie gebruiker gekoppeld worden aan een Windows gebruiker. Om dat te realiseren moeten in de Active directory van Windows 2 groepen aangemaakt worden. Een Archie Gebruikersgroep en een Archie Systeembeheerdersgroep. In de Active directory moeten vervolgens de betreffende Windows gebruikers toegevoegd worden aan die groepen. In Archie Systeembeheer koppelt u een  Archie gebruiker via het veld WACP aan de juiste Active directory gebruiker. Vanaf dat moment kan die gebruiker met zijn/haar Windows inloggevens toegang tot Archie krijgen. Gebruikers die ook lid zijn van de Active directory groep Archie Systeembeheerders mogen ook in Archie Systeembeheer inloggen met hun Windows inloggegevens. (In dat geval werkt SY - system niet)

Open AEAdmin en ga via Systeembeheer naar Rubrieken – Def. Universele Velden.

Ga op een lege regel staan en kies het Icoon Wijzigen.

In de pop-up vult u de omschrijving in. (Wij hebben gekozen om “voorbeeld” in te vullen) en klik op Opslaan.

Klik op Type en er opent een pop-up waar u diverse keuzes kan maken. Type A is Alfariek, B is Numeriek en D Datum. Opslaan. Vul ook de Lengte in.

U krijgt een pop-up te zien met een waarschuwing, kies daarbij JA om uw wijzigingen door te voeren.

Open nu uw Archie en ga via Beheer naar Tabellen.

Kies voor Universele Velden en ga naar het Tabblad wat u aangemaakt heeft. In dit geval “Voorbeeld”.

Klik op nieuw en vul een code en een omschrijving in. Wij hebben in dit geval “Voorbeeld Ja” aangemaakt. Door deze stappen te herhalen kunt u meerdere keuzes koppelen aan “Voorbeeld”.

Ga op “voorbeeld” staan en klik op wijzigen om uw keuze in te vullen.

De Archie module EASE, om uitgebreid te zoeken in Archie, maakt momenteel gebruik van de software Java (versie 8) van Oracle.

Oracle heeft besloten haar onderhoudsmodel per 1 januari 2019 voor Java updates te wijzigen. Dat betekent dat er vanaf 1 januari kosten zijn verbonden aan de updates van Java 8. Daarnaast zal Oracle echter ook ieder half jaar zorgen voor een Java versie die kosteloos kan worden geïnstalleerd.

Archie Europe zorgt ervoor dat de Archie EASE module, naast Java 8, ook compatible is met deze halfjaarlijkse Java updates (vanaf release Java 11). Als u voor Archie EASE gebruik wilt maken van deze kosteloze Java updates, zorg er dan voor dat u vanaf 1 januari 2019 in het vervolg de halfjaarlijkse Java updates installeert.

Meer informatie over Java vindt u hier: support roadmap Oracle