Instagram: updates en nieuwe kansen voor CRM

door | aug 26, 2016 | CRM

Instagram: updates en nieuwe kansen voor CRM

Customer Relationship Management maakt tegenwoordig gebruik van een groot aantal kanalen. Het sociale netwerk Instagram biedt met de nieuwste updates kansen voor content marketeers, bedrijven en Customer Relationship Management. Het sociale netwerk Instagram introduceert nieuwe accounts en profielen, die het voor bedrijven en organisaties eenvoudiger moeten maken om zich te profileren en het contact met de doelgroep te onderhouden.

Bedrijven krijgen met de komst van deze business accounts ook inzage in de statistieken en de Return On Investment van hun inspanningen op social media.

Instagram Stories

Naast deze belangrijke update introduceert Instagram nu ook Instagram Stories; verhalen die slechts een korte periode zichtbaar zullen zijn op het sociale netwerk. Het is een feature die we kennen van het populaire Snapchat.

Instagram en kansen voor CRM

Kansen voor CRM

Het introduceren van deze nieuwe features biedt kansen voor organisaties, content marketeers én kansen op het gebied van Customer Relationship Management. Het onderhouden van contact met de klant kan met de komst van Instagram Stories ook op een meer ongedwongen manier en dat nodigt de CRM experts en content marketeers uit om nieuwe content te publiceren. Het wordt voor bedrijven aantrekkelijker om content in te zetten nu de statistieken inzicht geven in de Return On Investment, en de publicaties van de verhalen nodigen zeker uit tot een meer casual en ongedwongen aanpak op het gebied van content. Het is de combinatie van deze functies die nog wel eens voor leuke verrassingen en ontdekkingen kan zorgen.

Business profiles

Instagram is inmiddels begonnen met het uitrollen van de business profiles, maar door de gefaseerde uitrol kan het nog wel even duren voordat alle bedrijven en organisaties ook echt aan de slag kunnen met de nieuwe profielen. Content marketeers en CRM specialisten kunnen in ieder geval alvast brainstormen over hoe deze nieuwe kansen benut kunnen worden.