FAQ

Archie Systeembeheer is een aparte applicatie waarmee u vele zaken kunt instellen die bepalend zijn voor het gebruik van Archie. Zo kunt u ondermeer:

– Archie gebruikers benoemen en autoriseren

– Vrije velden benoemen (Rubrieken)

– Systeeminstellingen (datumformaat, import/exportdirectory, laatst gebruikte volgnummers etc…

U kunt de applicatie starten door de toepassing “AeAdmin.exe” op te starten. Het toegangscontrolescherm lijkt op dat van Archie, rechtsonder ziet u echter de tekst Admin staan. Hierna dient u de gebruikersnaam en de toegangscode van Systeembeheer in te voeren. Als de code van Archie Systeembeheer sinds de installatie nog niet is gewijzigd dan raden wij u aan dat  wel te doen .

N.B. Als u de Protect+ module heeft aangeschaft kan ingelogd worden in Archie en in Archie Systeembeheer met de Windows credentials (inloggegevens). In dat geval moet elke Archie gebruiker gekoppeld worden aan een Windows gebruiker. Om dat te realiseren moeten in de Active directory van Windows 2 groepen aangemaakt worden. Een Archie Gebruikersgroep en een Archie Systeembeheerdersgroep. In de Active directory moeten vervolgens de betreffende Windows gebruikers toegevoegd worden aan die groepen. In Archie Systeembeheer koppelt u een  Archie gebruiker via het veld WACP aan de juiste Active directory gebruiker. Vanaf dat moment kan die gebruiker met zijn/haar Windows inloggevens toegang tot Archie krijgen. Gebruikers die ook lid zijn van de Active directory groep Archie Systeembeheerders mogen ook in Archie Systeembeheer inloggen met hun Windows inloggegevens. (In dat geval werkt SY – system niet)

Link naar dit antwoord

 0