FAQ

1.       Kies vanuit het basisscherm met de knop voor of via het menu Ga naar (Analyse).

2.       Kies onder “Database” de hyperlink “Contacten”

3.       Kies het tabblad Titulatuur.

4.       Kies links in het scherm voor Analyse van het Relatiebestand en klik op de knop [Bereken], onderin het scherm. Na de berekening ziet u hoeveel Contactpersonen een bepaalde titulatuurcode hebben. U ziet ook bij hoeveel procent van alle Contactpersonen deze codes voorkomen.

5.       Kies het tabblad K-Groepen. Bereken de Analyse van het Relatiebestand met de knop [Bereken]. U ziet na de berekening in het venster hoe vaak de K-Groep “DMU” voorkomt.

6.     Ga op de regel “DMU” staan en klik onderin op de het Selectie-icoon (het filtertje). Archie vraagt dan of alleen de DMU Contacten geselecteerd moeten worden of alle Contacten uit het overzicht. Als er gevraagd wordt om “Selectiebestand schonen Ja/Nee” kiest u “Ja”. Dit Selectiebestand is een werkbestand en bevat alleen de verwijzingen naar de geselecteerde relaties. U gaat nu weer relaties selecteren dus is het waarschijnlijk wenselijk om de relaties die al op uw Selectiebestand staan eerst te verwijderen. U mag dit bestand onbeperkt schonen, er wordt geen database informatie verwijderd. Het Selectiebestand wordt binnen Archie vaak gebruikt, bijvoorbeeld voor het afdrukken van gegevens, het mailen van een groep relaties etc…

7.       Kies Filter via het icoon (dit icoon staat rechtsboven in het scherm in het iconenpalet). Kies vervolgens voor “Relatiefilter”. U komt nu in een overzichtscherm van de relaties die u in stap 6 selecteerde. Door een hyperlink aan te klikken komt u in het betreffende relatiescherm. U ziet aan de afbeelding van het trechter-icoon voor de naam van de Instelling en de betreffende Contactpersonen, dat deze op uw Selectiebestand staan. Als u nu met [+] en [-] gaat bladeren, bladert u door de door u geselecteerde relaties.

8.       Klik op [Terug] of [Esc] en daarna op [Sluiten] in het overzicht om het Filter af te breken. U staat weer in het basisscherm.

Analyse en selectie gebruiken

Link naar dit antwoord

 0