Als u Lijsten gebruikt om gegevens te exporteren is het belangrijk dat u alle variabelen op exact dezelfde hoogte op 1 regel plaatst. Zodoende komen de gegevens in het exportbestand per relatie op 1 regel. Om zeker te weten dat ze op  dezelfde hoogte beginnen, drukt u de CTRL-toets in, selecteert u alle variabelen met de muis en klikt op het icoon dat linksonder in het venster “Uitlijning” staat, alle variabelen worden dan op exact dezelfde hoogte gezet.

Lijsten gegevens op 1 regel

U ziet dat de variabelen keurig op 1 regel op dezelfde hoogte staan. Staan de variabelen goed, maar staat de data in het exportbestand per relatie nog steeds verspreid over meer dan 1 regel, dan staan waarschijnlijk niet alle databoxen op breedte automatisch instellen. Als dat het geval is zal de variabele over meerdere regels geplaatst worden op het moment dat de data breder is als de databox.

U kunt dit controleren door de volgende actie te ondernemen. Ga op de databox staan en klik er dubbel op. U krijgt een scherm te zien waar u breedte automatisch aanpassen kunt aanvinken, klik daarna op OK.

Lijsten, memo

Link naar dit antwoord

 0