FAQ

Via Lijsten is het mogelijk om eenvoudig data te exporteren naar Excel. Via het menu Ga naar, ga je naar lijsten toe en maakt daar een nieuwe lijst aan. Je vult de code in en geeft de lijst een naam die goed te onthouden is. In ons voorbeeld hebben we als code RELFAQEXP gebruikt en als omschrijving Relaties Export. Hierdoor kan de lijst eenvoudig teruggevonden worden als er nog een keer geëxporteerd moet worden.

Exporteren data lijsten

Als je de lijst hebt aangemaakt klik je op het band icoontje en vervolgens op het werkblad om een relatieband aan te maken. In het eerste dialoogvenster klik je op Details

Exporteren lijsten, band aanmaken

En vervolgens op Relaties

Exporteren data, relaties

In het daaropvolgende dialoogvenster klik je op OK

Exporteren lijsten data ok

Als de relatieband aangemaakt is klik je je vervolgens op het icoon met de hoofdletter A en klikt in de relatieband.

Exporteren data, relatieband aanmaken

Je krijgt dan het onderstaande dialoogvenster te zien. Hierin moeten een paar instellingen aangepast worden. Het vinkje bij “Woord automatisch afbreken” en bij “Hoogte automatisch instellen” moet worden weggehaald en bij “Breedte automatisch instellen” moet een vinkje komen te staan.

Exporteren data, memo

Daarna klik je op Archie Variabelen en krijg je een lijst te zien met alle velden die in het gedeelte “Relaties” te vinden zijn. We kiezen in ons voorbeeld voor R01, de instellingsnaam.

exporteren data, lijsten variabelen

Als je R01 geklikt hebt, kan je vervolgens op OK klikken.

Exporteren data lijsten, r01

Op de Relatieband is nu het veld <R01> verschenen.

Zoals in onderstaand voorbeeld te zien is moet de lengte van de velden aangepast worden tot ze net zo groot zijn als de veldnamen. De procedure van het velden toevoegen herhaal je totdat je alle velden hebt staan die je wilt exporteren. Met behulp van de pijltjestoetsen kan je ze netjes naast elkaar zetten. In ons voorbeeld hebben we gekozen voor de variabelen R01 – Instelling naam regel 1, R09 – Plaats huisadres en R07 – Landcode huisadres.

Exporteren data, lengte aanpassen

Als je de lijst aan je wensen voldoet sla je hem op en gaat vervolgens naar Bestand, Export. 

exporteren data, bestand export

In het dialoogvenster kies je voor Data. In het daaropvolgende menu kan je aangeven wat je precies wilt exporteren. In ons voorbeeld kiezen we voor Etikettenbestand. Je kan hier ook aangeven dat je het hele Relatiebestand wil exporteren of het Selectiebestand dat je hebt aangemaakt.

Exporteren data, keuze data

Als je op OK geklikt hebt kom je in het dialoogvenster bestand opslaan terecht. Je ziet dat de Code die is meegegeven aan de lijst als bestandsnaam gebruikt wordt.

Exporteren data, bestand opslaan

Als je hier op Opslaan klikt, wordt niet alleen het bestand opgeslagen, maar Excel wordt ook gelijk gestart. In het werkblad staan de geëxporteerde velden keurig in kolommen naast elkaar.

Exporteren data, resultaat in Excel

Link naar dit antwoord

 0 

Gerelateerd