Hoe krijg ik de activiteiten in beeld op het beginscherm van Archie?

Gebruik je Activiteiten in Archie, dan koppel je deze natuurlijk aan een relatie. Als je Archie opstart kun je er voor kiezen automatisch al je activiteiten direct in beeld te hebben. Zo heb je een overzicht van wat er allemaal te doen is. Maar je kunt er ook voor kiezen alleen de Activiteiten van die dag te tonen. Of om helemaal geen Activiteiten direct te laten zien. Je regelt het in Beheer, Standaards.

Activiteiten beginscherm van Archie CRM

Link naar dit antwoord

 0 

Hoe kan ik eenvoudig data exporteren?

Via Lijsten is het mogelijk om eenvoudig data te exporteren naar Excel. Via het menu Ga naar, ga je naar lijsten toe en maakt daar een nieuwe lijst aan. Je vult de code in en geeft de lijst een naam die goed te onthouden is. In ons voorbeeld hebben we als code RELFAQEXP gebruikt en als omschrijving Relaties Export. Hierdoor kan de lijst eenvoudig teruggevonden worden als er nog een keer geëxporteerd moet worden.

Exporteren data lijsten

Als je de lijst hebt aangemaakt klik je op het band icoontje en vervolgens op het werkblad om een relatieband aan te maken. In het eerste dialoogvenster klik je op Details

Exporteren lijsten, band aanmaken

En vervolgens op Relaties

Exporteren data, relaties

In het daaropvolgende dialoogvenster klik je op OK

Exporteren lijsten data ok

Als de relatieband aangemaakt is klik je je vervolgens op het icoon met de hoofdletter A en klikt in de relatieband.

Exporteren data, relatieband aanmaken

Je krijgt dan het onderstaande dialoogvenster te zien. Hierin moeten een paar instellingen aangepast worden. Het vinkje bij “Woord automatisch afbreken” en bij “Hoogte automatisch instellen” moet worden weggehaald en bij “Breedte automatisch instellen” moet een vinkje komen te staan.

Exporteren data, memo

Daarna klik je op Archie Variabelen en krijg je een lijst te zien met alle velden die in het gedeelte “Relaties” te vinden zijn. We kiezen in ons voorbeeld voor R01, de instellingsnaam.

exporteren data, lijsten variabelen

Als je R01 geklikt hebt, kan je vervolgens op OK klikken.

Exporteren data lijsten, r01

Op de Relatieband is nu het veld <R01> verschenen.

Zoals in onderstaand voorbeeld te zien is moet de lengte van de velden aangepast worden tot ze net zo groot zijn als de veldnamen. De procedure van het velden toevoegen herhaal je totdat je alle velden hebt staan die je wilt exporteren. Met behulp van de pijltjestoetsen kan je ze netjes naast elkaar zetten. In ons voorbeeld hebben we gekozen voor de variabelen R01 – Instelling naam regel 1, R09 – Plaats huisadres en R07 – Landcode huisadres.

Exporteren data, lengte aanpassen

Als je de lijst aan je wensen voldoet sla je hem op en gaat vervolgens naar Bestand, Export. 

exporteren data, bestand export

In het dialoogvenster kies je voor Data. In het daaropvolgende menu kan je aangeven wat je precies wilt exporteren. In ons voorbeeld kiezen we voor Etikettenbestand. Je kan hier ook aangeven dat je het hele Relatiebestand wil exporteren of het Selectiebestand dat je hebt aangemaakt.

Exporteren data, keuze data

Als je op OK geklikt hebt kom je in het dialoogvenster bestand opslaan terecht. Je ziet dat de Code die is meegegeven aan de lijst als bestandsnaam gebruikt wordt.

Exporteren data, bestand opslaan

Als je hier op Opslaan klikt, wordt niet alleen het bestand opgeslagen, maar Excel wordt ook gelijk gestart. In het werkblad staan de geëxporteerde velden keurig in kolommen naast elkaar.

Exporteren data, resultaat in Excel

Link naar dit antwoord

 0 

Gegevens printen of pdf-bestand exporteren via standaard relatie lijst?

In Archie CRM zitten een drietal standaard lijsten waarmee op eenvoudige wijze gegevens naar de printer gestuurd kunnen worden of naar een PDF-bestand. Dit zijn de Archie Report Lijsten: RELATIE voor uitgebreide relatiegegevens, CONTACT voor uitgebreide contactpersoon informatie en ACTLOG voor gearchiveerde afspraken. Deze lijsten kunnen gegenereerd worden aan de hand van het hele relatiebestand of via een selectiebestand.

Relatie

Met behulp van de Relatie lijst kan je uitgebreide gegevens over relaties, keurig gerangschikt, printen of exporteren naar een PDF-bestand. In deze lijst krijg je de de belangrijkste contactpersoongegevens, de doelgroepen, de universele velden, activiteiten, de historie en notities van de relatie, de campagnes, de suspects, de prospects en de klanten (orders) te zien.

Om bij de lijst te komen ga je via het hoofdmenu naar Ga Naar en vervolgens naar Lijsten. Je komt dan in het onderstaande lijstenoverzicht terecht:

Gegevens exporteren, relatielijst

Daar kies je de lijst RELATIE waar ARCHIE Report achterstaat. Dat is de Archie CRM standaardlijst voor relaties.

Gegevens exporteren, relatie lijst

Dan ga je via het hoofdmenu naar Bestand en dan naar Afdrukken. Dan krijg je het onderstaande dialoogvenster te zien waarin je een keuze kan maken tussen Relaties, Selectie en Etiketten. In ons voorbeeld kiezen we voor Relaties.

Gegevens exporteren, relatie lijst

Nadat je daar op OK geklikt hebt volgt het dialoogvenster Selectiecriteria Verkoophistorie. Hier kan je de gebruikers kiezen en een datumbereik aangeven voor de verkoophistorie. Tevens is er de optie om de Relaties zonder de juiste criteria wel of niet te onderdrukken. Als deze aangevinkt staan zullen de relaties die niet aan de criteria voldoen worden weggelaten.

Gegevens exporteren, relatie lijst

Als hier de juiste gegevens zijn ingevoerd en je drukt op OK dan kom je in de printerdialoog terecht waar je kan kiezen om de lijst af te drukken of te exporteren naar PDF.

Gegevens exporteren, relatie lijst

Link naar dit antwoord

 0 

Kan ik email in Outlook aan meerdere relaties koppelen?

Ja, het is mogelijk om een email-bericht in Outlook aan meerdere relaties en contactpersonen te koppelen. Als de Outlookkoppeling is geïnstalleerd zie je rechtsboven, als je een email aanklikt, “Opslaan in Archie”

Email in Outlook koppelen aan meerdere relaties

Als je er op klikt krijg je een pop-up scherm waar je mee in de database kan zoeken naar bedrijven en contactpersonen. In ons gevolg is dat het bedrijf “Adformatie” en Dhr. C. Persoon als contactpersoon.

Email in Outlook koppelen, popup scherm

In Outlook zie je nu dat de email gekoppeld is aan de relatie “Adformatie”. Het kan gebeuren dat je een email aan meerdere relaties wil koppelen. Het enige dat je hoeft te doen is op het plusje te klikken dat bovenaan de tabbladen staat of je kan gewoon nog een keer op Opslaan in Archie klikken.

Email in Outlook koppelen, plusje

Er verschijnt wederom een pop-up scherm waar we nu voor de relatie “Adformatie Buitenland” hebben gekozen en als contactpersoon Mevrouw C. Persoon.

Email in Outlook koppelen, koppelscherm

Als je nu in Outlook kijkt zie je dat er een tabblad is bijgekomen met de gekoppeld relatie “Adformatie Buitenland” en de contactpersoon.

Email in Outlook koppelen, gekoppelde relatie

Link naar dit antwoord

 0