FAQ

FAQ

Archie Activiteit maken van een Outlook mail?

As je van een email in Outlook een activiteit gaat maken, dan wordt deze automatisch gekoppeld in Archie CRM als de Outlook Activiteitenkoppeling actief is. De tekst van de email wordt meegenomen en kan in Archie CRM, met toevoeging van eventuele nieuwe tekst, gearchiveerd worden bij de betreffende relatie.

Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als er een klacht is binnengekomen waar een overleg over gepland moet worden. Kan ook zijn dat er een offerte is binnengekomen waar over vergaderd moet worden.

Hieronder wordt uitgelegd hoe dat in zijn werk gaat via het icoontjes menu dat meestal, Office 2016, linksonder staat.

Archie activiteit - Outlook mail

Outlook maakt nu een activiteit van de mail.

Kies een datum als het geen tijdsafspraak moet worden vink dan het vakje "Duurt de hele dag" aan.

Koppel de activiteit aan een relatie in Archie (Hiervoor moet de Archie CRM Outlook koppeling geïnstalleerd zijn)

Archie Activiteit - Outlook mail - 2

Als je niet koppelt wordt de activiteit na de synchronisatie tussen Outlook en Archie CRM (een paar minuten later) aan je persoonlijke kaart gekoppeld.

Kies voor opslaan.

Archie Activiteit - Outlook Mail - 3

 

Link naar dit antwoord

Kan ik email in Outlook aan meerdere relaties koppelen?

Ja, het is mogelijk om een email-bericht in Outlook aan meerdere relaties en contactpersonen te koppelen. Als de Outlookkoppeling is geïnstalleerd zie je rechtsboven, als je een email aanklikt, "Opslaan in Archie"

Email in Outlook koppelen aan meerdere relaties

Als je er op klikt krijg je een pop-up scherm waar je mee in de database kan zoeken naar bedrijven en contactpersonen. In ons gevolg is dat het bedrijf "Adformatie" en Dhr. C. Persoon als contactpersoon.

Email in Outlook koppelen, popup scherm

In Outlook zie je nu dat de email gekoppeld is aan de relatie "Adformatie". Het kan gebeuren dat je een email aan meerdere relaties wil koppelen. Het enige dat je hoeft te doen is op het plusje te klikken dat bovenaan de tabbladen staat of je kan gewoon nog een keer op Opslaan in Archie klikken.

Email in Outlook koppelen, plusje

Er verschijnt wederom een pop-up scherm waar we nu voor de relatie "Adformatie Buitenland" hebben gekozen en als contactpersoon Mevrouw C. Persoon.

Email in Outlook koppelen, koppelscherm

Als je nu in Outlook kijkt zie je dat er een tabblad is bijgekomen met de gekoppeld relatie "Adformatie Buitenland" en de contactpersoon.

Email in Outlook koppelen, gekoppelde relatie

 

Link naar dit antwoord

 

De koppeling tussen Archie CRM en MS Outlook lijkt verdwenen. Hoe los ik dit op?

Als in MS Outlook de link om het mailtje op te slaan in Archie ontbreekt en als ook alle Archie knoppen in het menu zijn verdwenen, dan heeft MS Outlook waarschijnlijk de Archie invoegtoepassing uitgeschakeld. Als MS Outlook vastloopt kan het gebeuren dat de invoegtoepassingen van derde partijen uitgeschakeld worden.

Om te controleren of dat het geval is gaat u in MS Outlook naar Bestand – Opties

Koppeling tussen Outlook mail lijkt verdwenen

Ga vervolgens naar Invoegtoepassingen.

Koppeling Outlook mail

Onderin bij Beheren kiest u voor Uitgeschakelde Items en klikt u op de Start-knop. Selecteer de Archie Outmail Add-in, de AEOutmail.dll en klik op de knop Inschakelen. Sluit het venster en herstart MS Outlook.

Link naar dit antwoord