FAQ

FAQ

Hoe kan ik onderdelen van Archie CRM op slot zetten?

Je kunt brief body's, brief lay-outs, ondertekeningen, selectiedefinities en lijst lay-outs op slot zetten. Een andere gebruiker kan dan geen wijzigingen aanbrengen. Op die manier beveilig je dus op een handige manier de door jou gemaakte items. Dupliceren is wel mogelijk. Alleen de gebruiker die één van de genoemde items op slot heeft gezet, kan het slot weer verwijderen.

Archie CRM, relatiebeheer op slot zetten

Link naar antwoord

Wijziging BTW tarief

Per 1 januari 2019 is het lage BTW tarief aangepast. Als het lage BTW tarief voor u van toepassing is dan wordt het huidige tarief van 6% verhoogd naar 9%. Factureert u in Archie? Dan moet u het lage BTW tarief ook in Archie aanpassen. Hier leggen we uit waar u rekening mee dient te houden bij het aanpassen van het BTW tarief in Archie.

Offerte

Als u uw offertes altijd verstuurt exclusief BTW, dan geeft u waarschijnlijk in uw basis lay-out aan dat alle bedragen exclusief 6% of 21% BTW zijn. Dit kunt u wijzigen in 9% of 21% BTW.

Offreert u altijd inclusief BTW dan kunt u in uw lay-out aangeven dat de prijzen gebaseerd zijn op het bedrag inclusief 9% BTW.

BTW codes in Archie

Op 1 januari 2019 dient u alle factuur lay-outs aan te passen naar het juiste (lage) BTW percentage. U zet in de Archie Admin het percentage van de huidige code op 9%. Daarnaast maakt u een extra BTW code aan voor 6%. Deze heeft u nodig indien een factuur van voor 1 januari 2019 gecorrigeerd moet worden.

N.B. Wij adviseren u om met uw accountant te overleggen wat de voorwaarden en regelingen zijn die specifiek voor uw bedrijf van toepassing zijn voor de fiscale afhandeling.

Link naar dit antwoord

Hoe maak ik een brief met Archie?

Om een brief te maken in Archie heeft u de volgende 4 zaken nodig:

Adresetiket

Brieftekst

Ondertekening

Lay-out

1. Zoek de relatie op waar u een brief naar toe wilt sturen. Bijvoorbeeld de relatiekaart van Archie. Activeer de juiste Contactpersoon.
2. Klik op het Brieven-icoon (zie rode pijl op de afbeelding) Archie maakt nu een etiket
Hoe maak ik een brief in Archie CRM

Wanneer er een voornaam bij de Contactpersoon is ingevuld, krijgt u de keuze tussen een formele of informele briefaanhef.

       Resultaat Formele briefaanhef:        Geachte heer Conijn,

       Resultaat Informele briefaanhef:        Beste Jaap,

 

3.  Archie start vervolgens automatisch door naar Brieven... Via de knop [Nieuw] maakt u een nieuwe brief en kunt u de tekst invoeren. Als u klaar bent kiest u voor [Opslaan].

4.  Koppel een lay-out en ondertekening.

Hoe maak ik een brief in Archie CRM, lay-out koppelen

5. Als het goed is ziet u nu de samengevoegde brief. Het etiket, de aanhef, de brieftekst en de ondertekening. Indien dat nog niet het geval is, moet men op het Samenvoegicoon klikken.

Hoe maak ik een brief in Archie CRM, samengevoegde brief

6. Klik op de knop [Afdrukken] om de brief te printen.

7. Archie drukt de brief af. Daarna vraagt Archie of u de brief wilt opslaan in de correspondentie bij de relatie:

Hoe maak ik een brief in Archie CRM, printen

8. Kies voor "Platte tekst" en voor "Betreftregel + brieftekst".

9. U kunt onder correspondentie in de relatiekaart de betreffende brief terug zien.

 

Link naar dit antwoord