FAQ

FAQ

Gegevens printen of pdf-bestand exporteren via standaard Lijst?

Naast de standaard Relatie lijst en de Gearchiveerde Activiteitenlijst is er ook een standaardlijst in Archie CRM voor contactpersonen. HIermee is het mogelijk om een uitgebreid overzicht van de contactpersonen te genereren aan de hand van een Selectie of Analyse.

Om bij de lijst te komen ga je via het hoofdmenu naar Ga naar en dan naar Lijsten:

Daar krijg je een overzicht van alle lijsten die in Archie CRM al aangemaakt zijn en kies je voor de standaard CONTACT lijst waar Archie Report achter staat:

Gegevens exporteren, standaard contactpersonen lijst

Je krijgt dan de onderstaande lijst te zien:

Gegevens exporteren standaard contactpersonen lijst

Vervolgens ga je naar het hoofdmenu, naar Bestand en dan naar Afdrukken. Dan kom je in het volgende dialoog terecht waar je kan kiezen of je lijst van alle relaties of van alleen een selectiebestand wil maken:

Gegevens exporteren, standaard contactpersonen lijst

Als je daar een keuze hebt gemaakt kom je in het printmenu terecht waar je kan kiezen om de lijst af te drukken of er een pdf-bestand van te maken. Heb je voor de laatste optie gekozen dan krijg je automatisch de vraag, na de verwerking, hoe je het bestand wil noemen en waar je het wil opslaan.

Gegevens exporteren, standaard contactpersonen lijst

Wij hebben hier voor afdrukvoorbeeld gekozen en daar zie je keurig alle contactpersoon gegevens staan:

Gegevens exporteren, contactpersonen lijst

 

Link naar dit antwoord

Hoe plaats ik eenvoudig een profielfoto bij een contactpersoon?

In het relatiebeheerscherm van Archie CRM is het een fluitje van een cent om een profielfoto bij een contactpersoon te plaatsen. Dat gaat via het schaartje dat in het contactpersoon menu staat. Zorg er eerst voor dat u, via bijvoorbeeld LinkedIn of Facebook, de juiste profielpagina in beeld hebt staan met de profielfoto.

Foto bij contactpersonen

In het menu dat verschijnt als u op het schaartje klikt kiest u voor "Minimaliseer, kopieer schermgedeelte". In ons geval hebben wij de Facebook-pagina van Archie CRM openstaan en we willen de foto van de mevrouw met de zonnebril als profielfoto gaan gebruiken. In het scherm ziet u een kruisje verschijnen dat u over de foto kan bewegen. Hiermee snijdt u als het ware de foto uit.

Foto bij contactpersonen, Facebook Archie CRM

Als u dat gedaan heeft verschijnt de foto in Archie CRM en wordt om een naam gevraagd en of u deze foto als profielfoto wil gebruiken. In dit scherm kunt ook nog extra gegevens invoeren.

Foto contactpersonen, profielfoto

Als u vervolgens op opslaan klikt komt de foto keurig in Archie CRM bij de contactpersoon te staan.

Foto bij contactpersoon, opslaan

 

Link naar dit antwoord