FAQ

FAQ

Java updates voor EASE

De Archie module EASE, om uitgebreid te zoeken in Archie, maakt momenteel gebruik van de software Java (versie 8) van Oracle.

Oracle heeft besloten haar onderhoudsmodel per 1 januari 2019 voor Java updates te wijzigen. Dat betekent dat er vanaf 1 januari kosten zijn verbonden aan de updates van Java 8. Daarnaast zal Oracle echter ook ieder half jaar zorgen voor een Java versie die kosteloos kan worden geïnstalleerd.

Archie Europe zorgt ervoor dat de Archie EASE module, naast Java 8, ook compatible is met deze halfjaarlijkse Java updates (vanaf release Java 11). Als u voor Archie EASE gebruik wilt maken van deze kosteloze Java updates, zorg er dan voor dat u vanaf 1 januari 2019 in het vervolg de halfjaarlijkse Java updates installeert.

Meer informatie over Java vindt u hier: support roadmap Oracle

Link naar dit antwoord

Hoe maak ik een extra veld aan bij Universele Velden?

Open AEAdmin en ga via Systeembeheer naar Rubrieken – Def. Universele Velden.

Universele velden, extra veld toevoegen

Ga op een lege regel staan en kies het Icoon Wijzigen.

Universele velden wijzigen

In de pop-up vult u de omschrijving in. (Wij hebben gekozen om “voorbeeld” in te vullen) en klik op Opslaan.

Universele velden voorbeeld

Klik op Type en er opent een pop-up waar u diverse keuzes kan maken. Type A is Alfariek, B is Numeriek en D Datum. Opslaan. Vul ook de Lengte in.

Universele velden type

U krijgt een pop-up te zien met een waarschuwing, kies daarbij JA om uw wijzigingen door te voeren.

Universele velden, waarschuwing

Open Archie en ga via Beheer naar Tabellen

Universele velden, beheer tabellen

Kies voor Universele Velden en ga naar het Tabblad wat u aangemaakt heeft. In dit geval “Voorbeeld”.

Klik op nieuw en vul een code en een omschrijving in. Wij hebben in dit geval “Voorbeeld Ja” aangemaakt. Door deze stappen te herhalen kunt u meerdere keuzes koppelen aan “Voorbeeld”.

Universele velden, tabellen voorbeeld

Ga op “voorbeeld” staan en klik op wijzigen om uw keuze in te vullen.

Universele velden, wijzigen

Hoe installeer ik een nieuw licentiebestand?

Als u uw Archie licentie wilt uitbreiden met meer gebruikers of met een extra module, dan kunt u een nieuw licentiebestand aanschaffen. Dit licentiebestand aeArchie.lic ontvangt u vervolgens via E-mail en moet u importeren in Archie Systeembeheer (aeAdmin.exe).

Eerst plaatst u het licentiebestand op uw computer. Let op: Plaats dit bestand niet in de Archie Clientdirectory zelf! Vervolgens start u aeAdmin.exe en gaat u naar het tabblad Licentie. Daar klikt u op import en selecteert het licentiebestand. Herstart aeAdmin zodat u daarna de gegevens van de extra gebruiker(s) en/of module(s) kunt instellen.

Installeren nieuw licentiebestand

 

Link naar dit antwoord

Kan ik activiteiten en/of andere zaken overzetten van de ene naar de andere Archie gebruiker?

Aan Activiteiten, HelpDesk, Respons en Sales zijn de Initialen van een Archie gebruiker gekoppeld. Als een Archie gebruiker vertrekt kan het handig zijn sommige van deze gegevens over te zetten naar een andere Archie gebruiker. U kunt die per item binnen Archie doen door de initialen te wijzigen.

Gaat het echter om veel gegevens, dan kunt u overwegen Archie Tools aan te schaffen. Eén van de acties die u daarmee kunt uitvoeren is het en masse omzetten van initialen.

 

Link naar dit antwoord

Kan ik instellingen ontdubbelen?

Als een Instelling meerdere keren voorkomt in uw Relatiebestand, dan kunt u deze Samenvoegen. Dit alles vindt plaats binnen Archie waarbij u zelf de 2 identieke Instellingen opzoekt en samenvoegt.

Als u beschikt over Archie Tools, kunt u uw bestand controleren op dubbele relaties en deze daar handmatig of automatisch ontdubbelen. U kunt dan opgeven op welke velden ontdubbeld moet worden. Ook geeft u aan of er handmatig of automatisch ontdubbeld moet gebeuren. Kiest u voor handmatig dan zal Archie Tools automatisch bepalen welke relaties dubbel zijn, maar u moet zelf aangeven welk van de dubbele relaties moet blijven bestaan.

Als u kiest voor een automatische ontdubbeling, kunt u aangeven welke van de relaties wint. U heeft hierbij de keuze uit:

- De laatste in Archie gewijzigde relatie wint

- Oudste wint

- B-Groep … wint

 

Link naar dit antwoord

Wat is Archie Systeembeheer?

Archie Systeembeheer is een aparte applicatie waarmee u vele zaken kunt instellen die bepalend zijn voor het gebruik van Archie. Zo kunt u ondermeer:

- Archie gebruikers benoemen en autoriseren

- Vrije velden benoemen (Rubrieken)

- Systeeminstellingen (datumformaat, import/exportdirectory, laatst gebruikte volgnummers etc...

U kunt de applicatie starten door de toepassing “AeAdmin.exe” op te starten. Het toegangscontrolescherm lijkt op dat van Archie, rechtsonder ziet u echter de tekst Admin staan. Hierna dient u de gebruikersnaam en de toegangscode van Systeembeheer in te voeren. Als de code van Archie Systeembeheer sinds de installatie nog niet is gewijzigd dan raden wij u aan dat  wel te doen .

N.B. Als u de Protect+ module heeft aangeschaft kan ingelogd worden in Archie en in Archie Systeembeheer met de Windows credentials (inloggegevens). In dat geval moet elke Archie gebruiker gekoppeld worden aan een Windows gebruiker. Om dat te realiseren moeten in de Active directory van Windows 2 groepen aangemaakt worden. Een Archie Gebruikersgroep en een Archie Systeembeheerdersgroep. In de Active directory moeten vervolgens de betreffende Windows gebruikers toegevoegd worden aan die groepen. In Archie Systeembeheer koppelt u een  Archie gebruiker via het veld WACP aan de juiste Active directory gebruiker. Vanaf dat moment kan die gebruiker met zijn/haar Windows inloggevens toegang tot Archie krijgen. Gebruikers die ook lid zijn van de Active directory groep Archie Systeembeheerders mogen ook in Archie Systeembeheer inloggen met hun Windows inloggegevens. (In dat geval werkt SY - system niet)

 

Link naar dit antwoord

 

Hoe voeg ik een gebruiker toe?

Nadat Archie geïnstalleerd is, moeten de Archie gebruikers gedefinieerd worden.

1. Start Archie Systeembeheer (aeAdmin.exe) vanuit de Archie programmadirectory.

2. Type de Gebruikersnaam en Toegangscode in (bijvoorbeeld Gebruiker "SY" en bij de Password “SYSTEM”). U bent nu in Archie Systeembeheer, waar u Archie gebruikers kunt definiëren.

3. U staat op het eerste het tabblad “Gebruikers”. Links ziet u de beschikbare Archie gebruikers, klik er één aan.

4.       Klik in de Icon Toolbar op de knop [Wijzigen] of tik een [W] in.

5.     Voer de naam van de Archie gebruiker in in het veld “Naam”. Toets [F1] in het veld “Titulatuur” of klik op “…” achterin het veld. U ziet nu de titulatuurcodetabel. Kies de titulatuur door op de juiste regel te gaan staan en op [Enter] te drukken, of door op het onderstreept gegeven uit de kolom “Aanhef etiket” te klikken. Toets de initialen in het veld “Initialen”.

N.B.

Let op dat u logische initialen kiest. Bij iedere wijziging in Archie, bij activiteiten, mail, etc... worden de initialen van de gebruiker geregistreerd. Bijvoorbeeld “Dik van Bommel” als “DB”. U heeft voor de initialen maximaal 4 posities tot uw beschikking.

N.B.

Als de Archie gebruiker ook als Contactpersoon is ingevoerd in Archie zelf, dan kunt u door op de 3 puntjes te klikken in het naam-veld de Contactpersoon koppelen. Een eventueel gekoppelde foto van die Contactpersoon in Archie wordt dan getoond.

6.     Toets een Gebruikersnaam in en een Toegangscode in het veld “Password”. Dit zijn de Archie inloggegevens voor deze gebruiker. Als u de beschikking heeft over de Protect+ module kunt u de Archie gebruikers in laten loggen met hun Windows Credentials. U vult dan het WACP-veld met de gebruiker uit de Windows Active directory.

7.     Klik op de knop [Opslaan] of toets [F7]. Herhaal Stap 4 t/m 8 voor de andere nieuwe Archie gebruikers of ga door met stap 9.

8.     Verlaat Systeembeheer.

9.   Start Archie.exe. U krijgt nu weer het Toegangscontrolescherm in beeld. Type uw gebruikersnaam en wachtwoord en bevestig dat met [Enter]. U komt nu in het basisscherm van Archie.

11.   Verlaat Archie door op het kruisje rechtsboven te klikken of met de toetscombinatie [Alt-F4].

Hoe voeg ik een gebruiker toe

 

Link naar dit antwoord