CRM, 10 valkuilen die zijn te ontwijken

door | nov 28, 2012 | CRM

Waar moet een bedrijf op letten bij het aanschaffen en implementeren van een CRM-systeem?

Bij de keuze van een crm systeem en de implementatie ervan komt nogal wat kijken. CRM is namelijk niet alleen een stukje software, het is een strategie die bedrijfsbreed gedragen moet worden.

CRM

De keuze van een CRM aanbieder is dan ook niet de makkelijkste. Is het CRM systeem mobiel te benaderen? Is de CRM software schaalbaar? Is het klaar voor social media? En kan er geïntegreerd worden met andere systemen? Dat zijn een paar cruciale vragen die meegenomen kunnen worden bij de keuze van een CRM platform.

CRM, 10 valkuilen die zijn te ontwijken

Verder is er natuurlijk het draagvlak binnen de organisatie. Is het CRM systeem een bedrijfsbrede keuze of wordt het door het management van bovanaf ingevoerd zonder naar de gebruikers te hebben geluisterd? Is de CRM software overzichtelijk, zijn er niet teveel invoervelden en zijn de gegevens binnen één oogopslag te zien?

In dit artikel op CIO.com worden 10 valkuilen die bij de keuze van een CRM systeem gemaakt kunnen worden onder de loep genomen door experts. Gelukkig wordt er direct bij vermeld hoe de valkuilen ontweken kunnen worden.