Archie CRM: contactpersonen en de mogelijkheden, deel 2

door | aug 3, 2015 | CRM

In het eerste deel van de contactpersonen en de mogelijkheden binnen Archie CRM komen een aantal zeer belangrijke voordelen naar boven waaronder de koppelingsmogelijkheden, de eenvoud en het overzicht. In het tweede deel gaan we dieper in op de mogelijkheden die er voor contactpersonen zijn binnen de software en komen een paar opties naar boven waar onze klanten mee aan kwamen.

Contactpersonen niet meer werkzaam

Als een contactpersoon met pensioen gaat of van baan verandert, dan laat die persoon vaak een heleboel informatie achter in de vorm van offertes, historie en emails. Die informatie zou je kwijt zijn als degene verwijderd wordt. Door de optie om de contactpersoon als “niet meer werkzaam” te markeren blijft alles intact en kan zijn opvolger eenvoudig worden ingewerkt omdat alle relevante informatie snel is op te vragen. Duikt die contactpersoon elders op, dan kan hij of zij eenvoudig weer gekoppeld worden.

Screenshot tool

Binnen de Archie CRM software is het mogelijk om heel eenvoudig een foto te koppelen aan de contactpersoon met behulp van de Screenshot Tool. Een foto bij een contactpersoon is net dat stukje meer, dan heb je een gezicht bij de stem waarmee je door de telefoon aan het praten bent. Door middel van het handige grafische hulpmiddel kan je snel een foto van bijvoorbeeld één van de sociale netwerken “pakken”, die direct gekoppeld wordt aan de betreffende contactpersoon. Handig bijvoorbeeld ter voorbereiding van een eerste ontmoeting en prettig voor binnendienstmedewerkers om een gezicht bij de stem te hebben.

Kleurcodes contactpersonen

Door middel van kleurcodes, die als bolletjes naast de contactpersonen verschijnen, is het mogelijk om bijvoorbeeld de mate van importantie aan te geven voor je bedrijf. Heb je veel contact met hem of haar en zitten ze op beslisniveau of is het iemand waar je zijdelings contact mee hebt.

Contactprofiel

Een van de tabbladen die je krijgt als je op de contactpersoon klikt is het contactprofiel. Hierin staat alle relevante informatie over de contactpersoon. Aan hoeveel kenmerken is deze persoon gekoppeld, wat is zijn of haar titulatuur en briefaanhef, formeel of informeel. Aan hoeveel instellingen is deze contactpersoon gekoppeld en hoeveel connecties heeft de goede man of vrouw.

Titulatuurcodes

Het blijkt dat voor veel klanten de titulatuurcodes een verademing zijn. Met deze codes wordt de briefaanhef in emails of correspondentie geregeld. Binnen Archie CRM kan je dit met één code af. De software herkent of het een informele of formele benaderingsvorm is en mocht er nog een titel bijkomen, MBA, bijvoorbeeld dan wordt deze automatisch achter de naam gezet.

Een mooie omschrijving kwam via de email binnen op de vraag hoe er met Archie CRM in combinatie met contactpersonen wordt omgegaan:

Het feit dat iedere contactpersoon uniek is in onze database vindt ik een goede eigenschap. Waar je deze persoon ook bekijkt, beschik je over alle informatie die op de diverse plekken over hem/haar is verzameld, zoals historie, correspondentie, e-mailings, campagnes, projectdeelname et cetera. Dit geeft, ongeacht de plek waar je deze persoon tegenkomt, direct een volledig beeld van de achtergrond van deze persoon. Dit beeld is dus niet beperkt tot de betrekking bij die ene relatie waar vandaan je hem/haar benadert. De gekoppelde labels zijn desondanks locatie-gebonden, waardoor correspondentie altijd naar de juiste plek gestuurd wordt. Bijvoorbeeld uitnodigingen naar het privéadres, vergaderstukken naar het werkadres, jaarverslagen naar het bedrijf waar de contactpersoon een adviesfunctie bekleedt, etc. Dit geldt voor zowel voor post als e-mail.

Wil je meer informatie over de software van Archie CRM vraag dan een gratis demo aan of neem contact op met onze afdeling sales op 0299-411800.

Stuur mij een brochure Neem contact op voor een online demo