Hotmail verdwijnt

01 aug 2012

Microsoft maakte op 31 juli bekend te zullen stoppen met de bekende e-maildienst Hotmail. Als vervanger voor Hotmail zal Outlook.com worden gelanceerd, een Facebook-vriendelijke versie van het bekende Outlook. Hotmail was in juni nog de grootste online maildienst met 324 miljoen gebruikers, een marktaandeel van maar liefst 36 procent. De gratis e-maildienst verliest echter in rap tempo gebruikers aan haar grootste concurrent: Gmail.

Veranderingen

Toen Hotmail in 1996 werd gelanceerd behoorde ze tot een van de eerste online e-maildiensten. Sinds de lancering is er veel veranderd in de markt. Hotmail werd de laatste 8 jaar wel in de lucht gehouden maar niet meer bijgewerkt door de programmeurs van de softwarereus. Vice-president Chris Jones van Microsoft Windows Live licht toe: “We denken dat het tijd is voor een frisse kijk op e-mail.” Microsoft denkt hierbij voordeel te kunnen halen uit haar bekende Outlook, een veelgebruikt mailprogramma binnen het Office-pakket.

Outlook.com

De opkomst van social media is tot op heden een groot nadeel voor Hotmail gebleken, de nieuwe versie van Outlook zal dan ook worden voorzien van diverse links met social media. Rivaal Google speelde met de ontwikkeling van Google+ eerder al in op de toenemende populariteit van de sociale netwerken. Het populaire Facebook introduceerde onlangs haar eigen e-maildienst, onder ingewijden ook wel aangeduid als de Gmail killer. Microsoft hoopt met de introductie van Outlook.com een deel van haar gebruikers terug te kunnen winnen van de concurrentie. Waar Hotmail veel kritiek kreeg vanwege de grote hoeveelheden spam zal Outlook.com worden voorzien van nieuwe toepassingen om junkmail tegen te gaan.

Uiterlijk

Vanzelfsprekend wordt deze nieuwe dienst door Microsoft voorzien van een nieuw design.
Wie niet kan wachten kan, in het Microsoft News Center alvast een blik achter de schermen werpen.

 

Opmerkelijk